Uruchomiony operacyjnie w marcu 2017 roku magazyn wyrobów gotowych Mieszko w Gliwicach to obiekt typu BTS (build-to-suit), który został w pełni dostosowany do przechowywania i dystrybucji artykułów czekoladowych, wrażliwych na zmiany temperatury i wilgotności powietrza. Magazynowanie odbywa się w ściśle kontrolowanej temperaturze dodatniej +16°C, przy zachowaniu odpowiedniego poziomu wilgotności powietrza. W gliwickim centrum obsługiwanych jest ponad 800 typów (SKU) produktów czekoladowych, m.in. praliny, cukierki ekstrudowane, trufle, cukierki karmelkowe oraz wafle. W ciągu roku wolumen składowanych produktów wzrósł o ponad 10 proc. Aby zapewnić wysoki poziom obsługi, powiększono powierzchnię hali magazynowej o blisko 2 tys. mkw., z 6400 mkw. do 8 300 mkw. To pozwoliło na optymalizację procesów logistycznych i zwiększenie strefy składowania, z 9 tys. miejsc paletowych do 11,5 tys. Dodatkowa powierzchnia wy...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- sześć numerów magazynu „Logistyka a Jakość”,
- dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej,
- dostęp do czasopisma w wersji online,
- dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych...
- ... i wiele więcej!